Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Graffiti

Tam tikri dalykai Vilnuje vis tik mane kartais stebina..

Neesu aš graffiti priešininkė ir galiu pasakyti, kad man šitas menas dažnai būna netgi gražus, tačiau jis neturi būti bet koks ir atliktas bet kaip..

Čia kaip ir su visu menu- egzistuoja tam tikros taisyklės, tam tikros technikos. Žiūrint ant kai kurių pastatų padarytus “graffiti” atrodo, kad tai daro tiesiog vandalai, kurie neturi kur dėti savo energijos ir nieko negalvoja.

Juk tokiems piešiniams reikalinga idėja, išpildymas, o tokie “apsišaukėliai” sugadina ir kitų, rimtai užsiimančių šiuo menu vardą..

Ir tada tikrai jau nesistebi, kai pamatęs ant naujai ir šviesiai nudažyto fasado Senamiestyje aukštai padarytą graffiti piešinį ( necenzūrinį paveikslėlį) užsienietis sako, kad mielai nuspirtų kopėčias ant kurių vis dar stovi ir darbuojasi tas “menininkas” ir ramiai sau nužingsniuotų toliau be jokio sąžinės graužimo..

Kategorijos: Pamąstymai apie..

2 Komentarų iki šiol.

  1. Laima says:

    IL valstijoje, JAV nepilnameciams purskiami dazu balioneliai neparduodami. Manyciau, ideja teisinga. Jei taip nera Lietuvoje- reiketu pabandyti idiegti si istatyma. Nesakau, kad gaslus piesiniai amziams isnyks nuo miestu sienu, Gal, nors maza dalimi sumazetu sio vandalizmo(nezinau Lietuvos istatymu, nes gana seniai nebegyvenu Tevyneje).

  2. hey says:

    labas
    ha uzhdraust balionelius pardavinet
    pazhistu daug daug graffiti terliotoju ir nei vienas ju nera jaunesnis nei 18
    taip kad
    mmm ;]]]
    o ant uzhsieniechio tai …( cia buvo keiksmazodis, todel jo savo Blog’e nepublikuosiu-Rasa Martens) dejau
    o jeigu jam tos kopechios ant galvos uzhkristu? teisingai butu