Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Atvirumas

Parašė Rasa 2009 Aug 9 6 Komentarų

pape 2009

Kažin kodėl tiek daug lieka nepasakyta, kai žmogus išeina iš tavo gyvenimo dėl vienos ar kitos priežasties ?

Ar bijome būti per daug atviri ir tokiu būdu tapti pažeidžiami, juokingi ar netgi kvaili?

O galbūt taupome savo žodžius, nes galvojame, kad tą ar kitą mintį pasakysime rytoj, pasitaikius tam tikrai progai ir ji bus svaresnė?

O gal nesakome visko todėl, kad kitas nepagalvotų, kad esi tiesiog plepys ir tavo žodis yra mažiau vertas nei to tylenio, kuris niekada nepasako ką galvoja?

Ar būtinai tau pačiam turi nutikti kažkas baisaus, kad realiai suvoktum savo laikinumą ir suprastum, kad rytojaus gali ir nebūti ir liksi nepasakęs žmogui galbūt pačių svarbiausių dalykų..?

Nepasakęs dalykų, kurie galėjo pakeisti ne tik tave, bet ir kito žmogaus gyvenimą, galų gale pakelti nuotaiką bent vienai akimirkai..

Kategorijos: Pamąstymai apie..

6 Komentarų iki šiol.

  1. rene says:

    bijai todel,kad neatstumyu,kad nepasijuoktu,nes vistiek jau niekas i tave rimtai nebeziuri…bijai buti nasta,tampa geriau nepaparasyti ir negauti,negu ppaprasyti ir isgirsti,kad perdaug nori.
    pirmus metus ,kai nebegalejau dirbti,o dar vaiksciojau,sutikdavau gatvese bendradarbius,as is tolo jiems sypsodavaus,kaip ir anksciau,o jie jau manes nematydavo,nes as jau nebebuvau jiems reikalinga.Neskau ,liko zmoniu,su kuriais bendrauju,bet ju-mazuma.Ir ,butent tie,kurie turedavo savo nuomone,o ne ,,gerieciai”.
    Kaip mano darbdave man yra pasakiusi-,.zmogus turi arba pasveikti,arba numirti,ilgai sirgti negalima”.deja,jos sesuo guli paralyziuota jau kelerius metus.Zodziu pasakyti,pasisakyti,pasiguosti,paprasyti,negu duoti,suteikti,isklausyti yra daug kartu maloniau.
    pabandykite paprasta dalyka,kai zmogus klausia Jusu,,kaip laikote?”,islaukti keleta sekundziu…ir zmogus pats greiciau prades pasakoti apie save,negu lauks ziniu apie jus.Sielos,dusios draugu mazai.Deja.

  2. Filmai says:

    Aukso žodžiai. Pats dažnai pagalvoju kaip žmonės nesugeba džiaugtis gyvenimo. O jei rytojaus nebesulauksim…

  3. Eugenijus says:

    Ambicijos, principai… siaip kvailumas. Daug yra priezasciu…

  4. Asta says:

    Norim atrodyti tvirti ir ,,suaugę,,… Atvirumą, nuoširdumą laikome vaikiškumu, naivumu. O dienos bėga (metai bėga…). Kiek daug prarandame slėpdami savo nuomonę, o ypač pačius gražiausius jausmus…

  5. Deividas says:

    O kam tas susireikšminimas. kad nori paskayti, dar nereiškia, kad kitas nori išgirsti ;]

  6. rene says:

    cia nesusireiksminimas,o egoizmas.
    rupi tik pats sau. O isgirsti ir isklausyti -dinozaurai.Rasa -viena is ju.be to,daznai zmones atvirumu pasinaudoja.Atsiveri kokia atsipalaidavimo monute,pasakai perdaug,o ziurek,po to tai sugrizta pries tave,arba padaromi dideli ,,burbulai”…juodi,kazkodel.