Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Keiksmažodžiai

Parašė Rasa 2009 Aug 15 4 Komentarų

aut.E.Tutkus

Neesu šventuolė ir jokiu būdu nesakau, kad aš nesikeikiu.. Ne, aš tai darau netgi kartais per daug..tačiau labai stengiuosi, kad tie keiksmažodžiai bent jau būtų reti ir tikrai ne per “riebūs”..

Nežinau ar galėčiau keiksmažodį parašyti- neesu to dariusi niekada ir manau, kad tik retas iš mūsų tai galėtų padaryti. Dažniausiai keiksmažodis išsprūsta visiškai netyčia, susinervinus, o juk kai sėdi kažką rašyti jau visiškai kita koncentracija..

Taigi, kodėl aš čia tiek kalbu apie juos?

O gi todėl, kad visai neseniai gavau vieną komentarą, kuriame buvo riebus keiksmažodis ir atsidūriau keblioje padėtyje:

  • nepatvirtinti komentaro is vis- nesinori, nes man įdomios visokios nuomonės;
  • įdėti su keiksmažodžiu- nenoriu, nes bent jau mano šioje erdvėje nenoriu tokių keiksmų, juk užtenka kartais žvilgtelti ką populiariuose portaluose rašinėja žmonės ir kokius žodžius vartoja..

Taigi, pataisiau  komentarą ( t.y. ištryniau tą keiksmažodį) ir įdėjau..

Tačiau visiems piktiesiems keikūnams galiu pasakyti – arba suvaldykite savo emocijas ir tik tada rašykite kažką į čia, arba iš vis nerašykite ir negaiškite savo brangaus laiko..

Dar niekada keiksmažodis nepapuošė žmogaus kalbos, o ir jo pačio…

Kategorijos: Pamąstymai apie..

4 Komentarų iki šiol.

  1. Deividas says:

    Kad jį kur velnias, pritariu jums ;]

  2. Adis says:

    “Dar niekada keiksmažodis nepapuošė žmogaus kalbos, o ir jo pačio…”

    Su šituo visiškai nesutinku. Keiksmažodžiai, jei tik jais nepiktnaudžiaujama, gerokai pagyvina kalbą. Žinoma, su jais reikia mokėti elgtis.

    O dėl keiksmažodžių tinklaraštyje – na, tinklaraščio autoriaus teisė pasirinkti, kas bus jo kuriamame turinyje, bet skaitytojų komentarai – juk jau ne autoriaus sritis. Juk keiksmažodžiai atlieka ir dar vieną funkciją – reprezentuoja žmogų. Tai jei veikėjas, nejausdamas ribų ir stengiasi visiems kitiems pasirodyti kvailiu – čia jo teisė :)

    Žinoma, kitas atvejis, jei atsiranda įžeidinėjimo ir asmeninio pažeminimio kontekstas. Tokie dalykai jau turėtų būti cenzūruojami.

  3. Sveikas says:

    Na, lietuviški, vokiški keiksmažodžiai visai mieli, palyginus su rusiškais…

  4. Oni says:

    O ar ne paprasčiau būtų tiesiog cenzūruoti patį keiksmažodį arba jo dalį žvaigždutėmis?