Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Nuotykiai batų parduotuvėje

Parašė Rasa 2009 Aug 25 6 Komentarų

aut.E.Tutkus

Vakar buvau prekybos centre “EUROPA”. Na, ir žinoma, kad ne be nuotykių grįžau iš ten. :)

Prieš rudenį, po visų atostogų, įmonių vadovai eilinį kartą peržiūri savo personalo sąnaudas  ir pergalvoja situaciją, nes ir toliau vis sklando kalbos apie dar didesnį vartojimo mažėjimą ir rudens sunkmetį.

Taigi, einu į prekybos centrą su tikslu- pasižvalgyti kokios naujos rudens kolekcijos ir galbūt kažką įsigyti sau. Prekybos centre žmonių labai nedaug nors mokslo metai jau čia pat, o ir iš atostogų daugelis sugrįžo į Vilnių..

Nusipirkusi visai nemažai naujų daiktų, su krepšiais užsuku į vieną gana gerų batų parduotuvę..jau prieš pat uždarymą. Ten žinoma didelės nuolaidos ir nauja kolekcija.

Aš ramiai padėjusi savo krepšius ( o tai reiškia, kad jau pirkėjas kaip ir garantuotas), apžiūrinėju batelius. Pirmiausia pardavėjai nepatinka, kad pati bandau ieškoti savo dydžio batelių, nors batai stovi ant viena ant kitos sudėtų dėžių ir jos visos matomos. Pasirodo dėžės visos tuščios.

Tada aš paprašau, kad ji atneštų vienų batelių mano dydį ir paklausiu ar ji turi kojinytę matavimuisi; juk vasara, visi vaikščiojame basnirčia, o rudeniui batelius ir apskritai batelius basomis matuotis nehigieniška.

Mergina manęs klausia:

-Ko? Batų matavimuisi kojinaičių? Nu, ko jau ko, bet tokių dalykų mes čia neturime!!!!

Va tai tau…naujieną pasakiau. Net nesuprantu, nes man rodos, kad visos parduotuvėse jų yra ir stovi net atskira dėžutė pilna pridėta. Man rodos, net “Maximoje” jų pilna pridėta ten, kur parduoda batus..

Tada pardavėjai pasakiau, kad nereikia ieškoti man batelių, nes pasimatuoti negalėsiu- juk nešiosiu batelius rudenį ir su kojinaite.

Pardavėja dar bandė mane įtikinti, kad galiu bandyti matuotis ir basa, tačiau mano nuotaika jau buvo šiek tiek kitokia nei tik įėjus i parduotvę..

Štai ir vieno firmos darbuotojo galia.

Žinoma, galima ginčytis, kad jei man reikėtų būtent tos kompanijos ir būtent tokių batų, aš juos būčiau pirkusi ir su tokiu “servisu”.

Tačiau šiuo metu taip nėra- pasiūla viršija paklausą ir tik geras aptarnavimas padaro prekę išskirtine iš kitų.

Kategorijos: Verslas

6 Komentarų iki šiol.

  1. Edita says:

    apie aptarnavima…galeciau irgi prirasyti, bet…pagal tavo BLOGE aprasyta braskiu pirkima ir kazkokio zmogaus pasiulyma grizti ir pamokyti pardaveja, as dabar taip ir darau…tikrai , pagalvojau, o kas jei ne as juos ar jas paauklesiu…laukti krizes dugno gal ir nesulauksi, bet gal ir iseis ka peraukleti, nes tame patarime buvo pastebejimas, kad reikia sukurti energija, kad ji toliau nueitu ir ivyktu veiksmas, tas norimas veiksmas…tai dabar as apsisarvoju kantrybe, pamastau sau, kad darau gera darba, o kas gi daugiau, ir mokau, ir reikalauju ir pabaru,ir atsiliepimu knygoje parasau, nes tikiu, kad protingas darbdavys perskaitys…kita vertus, as manau, Rasa, kad tau “koja pakisa” tavo zinomumas…pamato tie “vaikai” veida is spaudos, ir buna, vajezau, ka dabar daryti , tai ir pasielgia kaip kvaileliai…

  2. Rasa says:

    Ačiū labai už komentarą.
    Nemanau, Edita, kad mane jie žino ir kažkaip atpažįsta. Bent tikrai taip nesijaučiu.
    Ir tikrai man norisi pamokyti, kad bent jau kitam klientui jie nesakytų taip, nes aš labai gerbiu tuos žmonės, kurie investuoja, daro biznį, tačiau patys niekaip fiziškai negali būti nei visose savo parduotuvėse, nei salonuose. Bet dažnai nutyliu ir viskas, nes galiu būti suprasta kaip totali kenkėja.
    Ir man žinai nėra vistiek kur išleisti savo pinigus, kuriuos turiu uždirbti. tai dėl to irgi norisi gauti gerą paslaugą.

  3. Deividas says:

    Aš tai džiaugčiaus, kad ne pas Elą Bandį pakliuvau ;]

  4. Rūta says:

    Rasa, o jums neatrodo, jog tų panelių atlyginimas nėra susietas su pardavimų kiekiu. Joms vis viena-pirksite tuos batus, ar ne. Aš iš karto jaučiu, kurioje parduotuvėje mokami pinigai už pardavimus, nes ten pardavėjos kaip bitutės laksto ir joms visai nė motais, jei aš prašau jau -nioliktos batų poros:)

  5. rene says:

    Kai ikyrus darbuotojai -irgi nemalonu.Bet ,kai reikia ju konsultacijos,o jie nieko neismano-tada tikrai tenka iseiti is tos parduotuves ir ten nebeiti.Cia nesvarbu,kiek gauni atlyginimo.Viskas ne kitu dovanaojama,savo uzdirbama.Ir norisi nusipirkti gera daikta,o ne s….. net devetu parduotuvese zmones praleidzia daug laiko ir nori gero daikto,nors uz ji moka kelis litus.svarbu,kas zmogui reikalinga.

  6. rene says:

    tiesa,jei dirbi tik ,kad gautum atlyginima,-tai man nesuprantama.tiksliau suprantama,jei tai-dideli pinigai,uz kuriuos verta parsiduoti.Bet ,jei zmogus isidarbino,jis privalo dirbti gerai.Kitaip net negaleciau pagalvoti.arba dirbi,arba ne