Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Knyga apie Džordaną..

Parašė Rasa 2009 Sep 5 6 Komentarų

dzordana butkute

Perku lietuvių autorių knygas. Beveik visas..vienas dėl to, kad visai įdomios rodosi, kitas – tam, kad pažiūrėti ir pajausti kas vyksta Lietuvoje, kas rašo ir ką rašo, o ir KAM jas rašo.

Taigi, neesu Džordanos Butkutės gerbėja ( nors bendrai buvau kažkada labai labai labai seniai.. :) ), tačiau skandalingąją knygą “Džordana Butkutė:prarastas rojus” nusipirkau. Negali juk tokios knygos skolintis pas draugus..nes jie jos net neturi. Aš norėjau susidaryti nuomonę apie šią knygą pati.

Visada bandydavau teisinti Džordaną dėl to, kad jei sunku, nes turi tam tikrų problemų su alkoholiu, o mūsų visuomenėje pagalbos nėra labai daug..

Dėl jos stiliaus ( muzikos ir batų) taip pat sakydavau, kad tai kiekvieno žmogaus reikalas ir jei ji turi gernėjų, reiškia muzika kažkam sukelia gražius jausmus.

Kai daugelis kritikavo knygą, aš bandžiau taip pat sakyti, kad juk kiekvieno reikalas ar jis rašo ir svarbu suprasti, kad to nori ir kam rašai. Taip sakiau, kol nebuvau perskačiusi to dalyko..na, o paskui nutiko taip:

Knygą perskaitai per 1 val. ir nesupranti kam ji reikalinga.

Galbūt Džordanai reikėjo sugrįžti į šou biznį ir padaryti taip, kad apie ją vėl kalbėtų, ją kviestų į laidas ( ir į jas pasirodo ji sugeba ateiti išgėrusi- žinoma, tai kiekvieno žmogaus reikalas, tačiau tada nereikia pykti kai laidos vedėja tai pastebi ir pasako)?

Tada suprantu, bet knyga tokia apie nieką, kad nelabai suvokiu ar tikrai Džordana tokia yra ar tik nori tokia būti. Juk jei ji anksčiau kaltindavo žurnalistus, kad jie ją skriaudžia negražiai apie ją rašydami, tai knyga buvo geras šansas parodyti kokia esi iš tiesų ir skaitytojams duoti šansą viską išgirsti iš pirmųjų lūpų..

Va, ir gaila man tų 22 Lt., kuriuos išleidau šiai knygai įsigyti. O jei kas nori paskaityti- parašykite- mielai padovanosiu..

Kategorijos: Knygos, Laisvalaikis

6 Komentarų iki šiol.

  1. rene says:

    Visokios knygos yra mano silpnybe.I tai mane sesuo itrauke.Budama stedente,filologe,nespedavo perskaityti knygu ir tiesiog nemego ju.tai mes ta problema issprendem taip-as perskaitau,papasakoju ir ji jau irgi,,perskaite”.Labai ,Rasa,Jus teisingai pastebejot.Kita syki knyga skaitai ne vien tam ,kad ji jau zinai ,kad gera ,gali buti ir kitokiu tikslu.Deja,apie Dz.Butkute knygos neskaityciau.Kaip apie Radzi,kaip apie Valinska,Baukute,Meizelyte….na,ir rasciau daugiau ,ne vien lietuviu.Neverta gaisti laiko gilinantis i tokiu zmoniu gyvenima:-tai niekada nebus tikra,nebus verta,nes tokiems zmonema reikalinga tik is musu pasipelnyti.Kiek Lietuvoje yra mokslininku,jaunu talentu,bet jie zino riba,savo vieta ir ….negaisina laiko knygomis apie save.

  2. Filmai says:

    Žinosiu kokios knygos pirkt nereikia. :)

  3. virginija says:

    Laba,

    vadinasi Jūs, Rasa, dar labai jauna, jeigu perkate, atleiskite visokį ,,mėšlą”, nes pasaulyje yra išleidžiama tiek daug puikių tiesiog vienetinių knygų/ vieną iš jų Jūs cituojate- Senekos ,,Laiškus….”,Taigi tokių knygų linkme ir reikėtų eiti ir neverta gaišti net laiko skaitant visokius niekalus, nes patikėkit – mums skirtas laikas ribotas ir ateiname tam , kad PAŽINTI…SĖKMĖS

  4. ____ says:

    apie Radžį dar Būtinai reikia perskaityti. Taip pat ir visus žurnalus “Žmonės”.

  5. Beata says:

    Labas Rasa, as sutinku su Tavo argumentais kodel nusipirkai knyga ir palaikau Tave, ash ja buciau nusipirkus lygiai tokiu paciu paskatu vedina kaip ir Tu, bet dar nenusipirkau, tai jeigu dar turi paimsiu :)) bet jau vien tas faktas kad shi knyga yra perkamiausia siuo metu LT shi bei ta pasako…
    o sios knygos nereikia lyginti ir net i ta pati sakini deti kaip ir Senekos laishku. Nes yra sumushtinis su daktarishka deshra ir yra kobe jautienos steakas, abu yra maistas, lygiai kaip ir senekos laishkai ir DB prarastas rojus yra knygos….
    Na o apie tai ar Dzordanai reikejo tokios knygos tai pasakysiu shitaip: cia gal ne Dzordanai reikejo tos knygos o tiem kurie ja ikalbejo savo istorija parduoti ir shia knyga parashe, tai shiuo atveju Jurga Baltrukonyte kuri yra knygos autore…juk ne Dzordana pati ja parashe, o kazkas ja ikalbejo su ja pasikalbejo ir parashe….parashe taip kaip atrode geriausia..

  6. Asta says:

    Aš taip pat skaičiau šią knygą. Ir džiaugiuosi, aišku, geriau jau būčiau pasiskolinusi iš kur nors, o ne pirkusi :)

    Esu 25-erių, manau, jauna. Ir kartais iš aplinkinių išgirstu, jog esu ‘šiltnamy auginta’. Gal iš tiesų, (ir ačiū Dievui!), mano gyvenime dėjos praktiškai tik geri dalykai. Tad ši knyga man buvo žvilgsnis į tai, ką sugeba žmonės padaryti su savo gyvenimu blogąja prasme..

    Kaip jau kartu nutarėm, perskaityti užtruko gerą valandą,o šio to apie įmanomus gyvenimo vingius sužinojau. Tad nė kiek nesigailiu paskaičius.