Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Laimėti 147 milijonai eurų..

Parašė Rasa 2009 Sep 8 5 Komentarų

aut.E.Tutkus

Visai neseniai Italijoje buvo laimėtas LOTTO rekordinis pagrindinis prizas- 147 milijonai eurų.

Suma iš tiesų įspūdinga. Suprantant tai, kad tai ne po truputį uždirbta iš verslo, o tiesiog vieną dieną LAIMĖTA suma, nori nenori imi galvoti ką darytum su ja ir kaip tai gali pakeisti žmogaus gyvenimą.

Viename Vokietijos žurnale ta proga buvo klausinėjama įžymių žmonių, o ką gi jie darytų laimėję tokią sumą. Vieni iš jų sakė, kad paaukotų dalį pinigų labdarai, kiti, kad padėtų savo šeimai, kiti atsakinėjo nevengdami pajuokauti ( maudytūsi pinigų baseine ir pan. ).

Lietuvoje galbūt būtų galima padaryti privatų fondą ir šiuo metu padėti gelbėtis mažoms ir vidutinėms firmoms, kurios negali gauti kredito iš banko, tačiau praėjus krizei tikrai atsigaus ir generuos gerą pelną?

Keletas  iš Vokietijoje žinomų žmonių atsakė, kad jų gyvenime niekas nesikeistų ir jie gyventų kaip gyvenę..

Atrodo gražus noras ir nusistatymas, tačiau nelabai tikiu, kad taip būtų. Žinoma, milijardieriui gyvenimas nesikeistų, tačiau kitiems, net jei ir turi labai daug pinigų, tokia suma yra labai didelė, kad nieks nesikeistų gyvenime.

Manau, kad laimėjus tokią sumą pinigų net ir labai besistengdamas gyventi “po senovei” nejausi ramybės..persekios mintys, kad gali daugiau sau leisti keliauti, išleisti ar daryti gerų darbų.

O kaip jums atrodo, ka darytumėte ir kaip pasikeistų jūsų gyvenimas, jei staiga sąskaitoje atsiranda tokia suma- 147.000.000,- EUR?

Kategorijos: Įdomybės

5 Komentarų iki šiol.

  1. Justas says:

    Na bet jeigu ir taip tavo turtas yra pora šimtų milijonų, tai dar 140 tikrai nepakeistų nieko:) O aš asmeniškai tai nežinau. Aš įsivaizduoju, koks mano gyvenimas būtų, jei aš tokią sumą uždirbčiau iš verslo ir investicijų, tačiau jeigu tiesiog ją gaučiau, tai visiškai neįsivaizduoju, kaip viskas būtų. Jaučiu pirmiausia keliems mėnesiams vienas išvažiuočiau iš Lietuvos kur nors į kokią salą, kur kuo mažiau žmonių būtų, ir daug daug galvočiau, kaip čia dabar elgtis. Nes nors tai atrodo kosminė suma, durnai elgiantis ir tokią galima iššvaistyt.

  2. Virginija says:

    Gyvenu principu: neskaičiuok svetimų pinigų, todėl visai net nebandau fantazuoti kur aš juos dėčiau…Aš jų niekada neišlošiu, nes niekada nedalyvauju jokiose loterijose, nes visose tūkstančiai pralošia, kad kažkas vienas išloštų, tie pinigai niekada neatneš laimės, beje ir tam italui- tokia tai gyvenimo patirtis…

  3. Edita says:

    labas,

    as tai atiduociau skolas ir isvaziuociau atostogauti…paskui pailsejus grizus isteigciau “sekmes mokykla”, kurioje galima butu gauti pinigu VEIKLIEMS zmonems atiduoti skoloms ir pradeti kazka nauja…ir tada dar paatostogauciau…paskui valgyciau tik pas Ruslana, o gal net ji “nusipirkciau”:-)…

  4. Rūta says:

    Eičiau pas psichologą, kad padėtų susivokti, kas atsitiko.
    O po to viską išleisčiau taip lengvai kaip ir gavau, be jokios sąžinės graužaties:)

  5. rene says:

    Manau,kad susirasciau,pirmiausia,gera finansu specialista,kuris man ir patartu.Na,bet dali pinigu tikrai issvaistyciau malonumams,ir savo,ir brangiu man zmoniu.