Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Kada prasideda kelionė?

Parašė Rasa 2009 Sep 30 0 Komentarų

aut.e.Tutkus

O iš tiesų kada prasideda atostogos?

Ar tada kai uždarai ofiso duris ir eini namo krautis lagaminų?

O gal tada kai pradedi planuoti savo kelionę ir ieškai bilietų?

O gal tada kai jau nuvyksti į galutinį tikslą ir išsikrovęs lagaminą nueini į barą išgerti pirmojo bokalo alaus?

Man kelionė visada prasideda tada, kai atvykus taksi, kuris nuveš į oro uostą rakinu namų duris.

Ir tam, kad visa kelionė būtų gera nuo pat pradžios ruošiuosi jau iš anksto.

Jei tai tolimas skrydis, tai visada tikslinga rinktis geras avialinijas, kurios garantuos ne tik gerą techniškai lėktuvą, bet ir gerą servisą. Pvz. niekada daugiau nenorėčiau skristi amerikonų oro linijomis per Atlantą- stiuardesės šiukšles renka pasiėmę juodus didelius šiukšlių maišus, lėktuve ištisai visi šlemščia, garsiai kalba, o jau apie maistą iš vis nėra ką kalbėti. Todėl kai gali palyginti skrydį su “Singapore Airlines”, kur stiuardesės kvepia nuostabiai, visada šypsosi, valgyti duodama porceliano induose ir tikrai skanu bei šviežia, netgi dantų šepetėlis, kojinaitės ir kt. paduodama kosmetinėje, kuri yra “Givenchy special for Singapore Airlines”, suvoki, kad galbūt iš tiesų geriau užmokėti porą šimtų litų daugiau už bilietą ir skristi tokiomis avialinojomis.

Neesu priekabi kai kalbama apie trumpus skrydžius ( iki 2 val.), taip pat neskrendu biznio klase, nes manau, kad serviso skirtumas neatitinka skirtumo bilieto kainoje.

Taigi, į kelionę visada pasiimu mielų knygų, naujų žurnalų, galvosūkių “Sudoku”, MP3 grotuvą ir t.t. tam, kad visada galėčiau kažkuo užsiimti ir kelionė neprailgtų. Žinoma, kai skrendi ilgai, gelbsti geruose lėktuvose esantys ekranai prie kiekvienos sėdynės su naujausiais filmais, kurių nespėji pažiūrėti namuose, žaidimai ir t.t.

Ir man jau ne kartą yra atsitikę, kad 9 – 11 val. skrydis prabėga taip staigiai, kad jaučiuosi dar nepadariusi to ar kito..

Manau, kad viskas priklauso ir nuo nusiteikimo.

Kategorijos: Kelionės, Laisvalaikis