Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Su Spygliu ir Vipu

Savo Blog’e nenoriu rašyti apie neigiamus dalykus, stengiuosi ( patikėkite, iš visų jėgų stengiuosi :) ) nerašyti apie politikos marazmus ir visą dabartinę situaciją, tačiau vieną dalyką vis tik parašysiu- mane labai stebina tie debilai, kurie taip kankina gyvūnus Lietuvoje.

Taip, mano akimis, tai tikri DEBILAI ( va, ir keiktis net pradėjau). Sutinku, kad gydytojai mane pasmerktų, kad naudoju šitą žodį pavadinti tuos kenkėjus, bet aš manau, kad pas juos galvose tikrai nelabai viskas tvarkoje.

Kitaip, argi galėtų žmogus mesti šuniuką nuo tilto arba pripilti jam į nosytę klijų ir dar visa tai filmuoti? Vis galvoju kas gi tose galvose žmonių?

Suprantu, kad reikia būti humanišku ir nenorėti atsilyginti tuo pačiu, bet aš labai džiaugiausi, kad numetusiam nuo tilto šunelį Pipirą vaikinui labai staigiai buvo teismas ir paskelbtas nuosprendis. Ir pagalvojau, kad visai gal nebūtų blogai pabandyti tam, kuris šuniui nosį su klijais klijavo irgi šiek tiek pabandyti noselę paklijuoti. Suvokiu, kad  nenorėti atsilyginti tuo pačiu blogiu yra nebrandaus žmogaus noras, bet šioje vietoje negaliu kitaip. Matant išgelbėto šunelio liūdnas akis ir drebantį visą kūnelį mintys tik tokios.

Kodėl tai reikia daryti?

Kad pasirodyti “kietu” ?

Bet juk tai rodai prieš silpnesnį, negalintį apsiginti.. Ir gyvenime visada yra kažkas, kas duotuoju metu yra stipresnis ir už tave..

P.S. PABAIGAI GERA ŽINIA apie puikų servisą. Tai dar vienas puikus pavyzdys mums Lietuvoje. Savo jorkšyriuka Vipuką kerpu labai trumpai ir tai darau šuniukų kirpykloje “Pet Style” . Perku nemažai ir skanumynų ( avių žarnų ir pan. :) ) šunims.

Ir štai sulaukiau skambučio, kad pro šalį važiuodama užsukčiau į saloną, nes po Kalėdų eglute mano Vipuko laukia dovanėlė. Ech, kaip smagu pasidarė.. Juk tai didelis dėmesys visų pirma klientui ir be to toks subtilus…

Čia panašiai kaip Vokietijoje, kur mano vyras pirko automobilį BMW salone ir kai jau atvykome jo pasiimti ( vyksta visa šeima, nes kol jį pagamins laukti reikėjo keletą mėnesių) vadybininkas apžiūrėjus visą automoblį atidaro bagažinę, o ten yra didžiausia rožių puokštė su šampanu ir sako:

– Šampanas jums abiems, o rožės Jūsų žmonai, nes juk automobilis vis tik šiek tiek didesnė šventė vyrams..o gėlės moterims visada pakelia nuotaiką.. Tą įvykį atismenu iki šiol. Ir man visai nesvarbu, kad kiekviena moteris gaudavo gėlių puokštę kai jos vyras pirkdavo automobilį, ir visai nesvarbu, kad automobilio kaina yra tokia, kad ta gėlių puokštė tikrai “įskaičiuota”.. Ne apie tai kalba. Reziumė yra tokia- po to mes ten pirkome dar keletą automobilių, o savo Vipuką ir kitą met vesiu į kirpyklą ” Pet Style”.

Kategorijos: Pamąstymai apie.., Verslas

8 Komentarų iki šiol.

  1. Edita says:

    apie sunis ir tuos debilus…ar matet reportaza? kazkokiose statybose, as tas statybas maciau dar visai maza…pradekim nuo miesto valdzios, kaip atrodo miestas su tais griuvesiais, gal pakilimo metais kas ir norejo “suleisti” dantis i tokius pastatus, bet miesto valdzia turbut labai godus buvo, o dabar stoves vel dar 100metu, ta pati pvz del tokiu griuvesiu turiu ir vilniuje, konstitucijos pr…”grazu”…bet noriu pasakyti is kitos puses, visos tokios “sudinos” vietos traukia visokius bukagalvius, nes jie gerai jauciasi tokiuose “suduose”, nes normalioj vietoj jie jauciasi nejaukiai, o i tokias apleistas vietas joks pareigunas tikrai neuzsuka…dar kitas dalykas, kad tie bukagalviai taip blogai elgiasi mokykloje, kad laimingi mokytojai jauciasi, kai jie nepasirodo, o jei nepasirodo, tai kur jie grudasi? …i tokias bjaurias apleistas vietas ir va tada jie veikia galas zino ka…jei pradeti nuo to, kad nebutu tokiu griuvesiu, paskui blogai besielgiancius vaikus mokykloje ciuptu uz karsenes, gal tada nereiketu tiems ir taip benamiams suneliams kenteti…o apie seimos filosofija ar psichologija praleidziu, nes turbut isidiskutuociau iki negaliu…o ir kodel tie benamiai suneliai laksto…mums lietuvojs dar daug darbu padaryti reikia…

  2. Evaldas says:

    Yra toks dalykas kaip korektiškas formatavimas (ar kažkaip pan.). Tai va, pagal jo taisykles po atidarančiojo skliaustelio tarpas nededamas. Kaip nededamas tarpas ir prieš uždarantįjį. Turėtų būti ne ( avių, bet (avių. Ne ( patikėkite, bet (patikėkite. Take no offense, jeigu ką. Čia – dėl bendro išprusimo ir kad (pvz tarnyboje) kuriami dokumentai neatrodytų nemokšiškai. Žinoma, kai sistema nustatyta automatiškai įkelti “smailus”, reikalas komplikuojasi – dažnai iš reikiamų simbolių sekos unexpectedly susidaro koks nors smailas. Ir ras jau priekabiauju, tai varysiu ligi galo – tarpo nereikia ir prieš klaustuką :)

  3. Evaldas says:

    … ir netgi po atidarančiųjų kabučių nereikia tarpo: vietoje ” Pet Style” turėtų būti ”Pet Style”

  4. silva says:

    Sutinku su Jūsų nuomone, kad “nebūtų blogai pabandyti tam, kuris šuniui nosį su klijais klijavo irgi šiek tiek pabandyti noselę paklijuoti”.. Ir tai nebūtų nehumaniška ir nebrandu.., atsižvelgiant į tai, kad skriaudėjui yra humaniška kankinti silpnesnį(nebūtinai gyvūnėlį).. Kažin kokį didžiulį malonumą patiria keliese spardydami vieną..
    Mūsų visuomenė (ir teisėsauga) yra humaniška nusikaltėliui, o auka lieka pati kalta, kad pasipainiojo ne vietoje ir nelaiku…Lieka pati su savo skausmu ir išgyvenimais.. Nebaudžiamumas yra paskatinimas veikti toliau ir vis “stipriau”.. Betgi tokie gamtos įstatymai – išlieka tik stipriausieji..

  5. Rasa says:

    Evaldai, ačiū už pastabas dėl rašybos. Tikrai atsižvelgsiu į jas. Turbūt tai nebus pasiteisinimas, bet rašau dažniausiai vėlai ir šiek tiek pavargusi. Be to, dažniausiai labai įsijaučiu į tai ką rašau ir nelabai kreipiu dėmesio į pačią rašybą.. :( Taip ir nutinka, kad įsivelia klaidelių.. Oficialius dokumentus man rašo sekretorė, o čia aš būnu labai atsipalaidavusi.. Nu, žodžiu, pasistengsiu pasitaisyti, bet gali būti, kad Jums dar teks mane taisyti ir toliau.. :)

  6. Evaldas says:

    tai gali ištrinti tuos mano komentarus. jie nėra susiję su nagrinėjamu dalyku :D

  7. Rasa says:

    o kam istrinti..man smagu, kad žmogus man nori padėti. Juk sakiau, ačiū.!!!

  8. JS says:

    Taip negera pasidare perskaicius…