Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Naudokite kremus nuo saulės!-2

Parašė Rasa 2008 Nov 19 1 Komentaras

Vakar dienos temos tęsinys, t.y. p. KURT VONNEGUT kalbos mokslo metų atidaryme Masačūsetso technologijos institute tęsinys.

“…Džiaukitės savo kūnu. Naudokite jį kaip tik galite. Nesigąsčiokite dėl jo, kaip ir dėl to, ką mano apie jį kiti. Tai geriausias instrumentas, kokį tik galite turėti.

Šokite – net jei neturite kur daugiau, tik savo kambaryje.

Skaitykite instrukcijas, net jei ir nesivadovaujate jomis.

Neskaitykite grožio žurnalų. Jie tik privers jus jaustis bjaurius.

Stenkitės kuo geriau pažinti savo tėvus. Neturėsite tam progos, kai jie jau bus išėję. Būkite malonūs broliams ir seserims. Jie – geriausias ryšys su jūsų praeitim ir su žmonėmis, su kuriais jūs veikiausiai susidursite ateityje.

Supraskite, draugai pasirodo ir išnyksta, tačiau keleto brangių bičiulių turėtume laikytis. Iš visų jėgų stenkitės užpildyti geografijos ir gyvenimo stiliaus spragas, nes kuo vyresni tapsite, tuo labiau jums prireiks žmonių, kurie pažinojo jus, kai buvote jauni.

Pagyvenkite Niujorke, bet išvykite nelaukdami, kol jis jus užkietins. Pagyvenkite šiaurinėje Kalifornijoje, bet išvykite nelaukdami, kol ji jus suminkštins.

Keliaukite.

Susitaikykite su kai kuriomis neišvengiamomis tiesomis. Kainos kils. Politikai koketuos. O jūs pasensite. Ir tada fantazuosite, kad kai buvote jauni, kainos buvo žmoniškos, politikai garbingi, o vaikai gerbė vyresniuosius.

Gerbkite vyresniuosius.

Nesitikėkite, kad kas parems jus. Galbūt jūs gyvenate iš procentų. Galbūt turėsite turtingą sutuoktinį. Tačiau niekada nežinote, kada išseks tas ar anas pragyvenimo šaltinis.

Nesiterliokite per daug su savo plaukais, nes sulaukę keturiasdešimties atrodysite kaip aštuoniasdešimt penkerių.

Gerai apsvarstykite, kieno patarimus verta priimti, tačiau būkite kantrūs su tais, kurie juos siūlo. Patarimai – nostalgijos forma. Dalyti juos – vadinasi, iškasti iš praeities kažką, kas užgyventa, nušluostyti dulkes, uždažyti negražiąsias puses ir užkėlus kainą parduoti krautuvėlėje ” iš antrų rankų”.

Tačiau patikėkite manimi dėl kremų nuo saulės.”

:)

Vienas Komentaras iki šiol.

  1. Tomas says:

    Nerealusis Kurt Vonnegut… Ne veltui daugelis juo taip žavisi :)