Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Vakar buvau prancūzų kompozitoriaus, atlikėjo ir muzikos prodiuserio Jean-Michel Andre Jarre koncerte. Iš tiesų, tai buvo įspųdinga ir fantastiškai jautru. Pilna “Siemens” arena žmonių.

Jis atliko savo žinomiausią albumą OXYGENE.Pirmą kartą šis albumas buvo išleistas 1976 m.( aš gimiau tais metais :) ).  Klausant jo muzikos dabar net keista, kad prieš tiek daug metų jis buvo priimtinas, nes ir dabar mums tai gana modernu.

Pats albumas OXYGENE išpirktas didesniu nei 12 milijonų kopijų tiražu ir yra visų laikų perkamiausias albumas Prancūzijos muzikos istorijoje. Kai pagalvoju, juk buvo visokiu ir J.Dassin, ir t.t., tačiau Jarre pardavė daugiau..

J.M.Jarre yra laikomas elektroninės, sintezatorinės pop bei „New Age“ muzikos pradininkas, o taip pat įspūdingų lauko muzikos spektaklių kūrėjas, naudojantis ypatingą apšvietimą, lazerius, video ekranus ir fejerverkus.Pasaulyje nors vieną J.M.Jarre įrašą savo fonotekose turi mažiausiai 60 milijonų žmonių.

Kartu su Jarre scenoje pasirodė 3 muzikantai ir buvo naudojama originalūs mitiniai instrumentai (15 legendinių analoginių sintezatorių) kurias daugiau kaip prieš 30 metų ir buvo įrašytas OXYGENE albumas. Jis pasakė, kad su jais reikia elgtis kaip su vyresnėmis moterimis, t.y. labai švelniai ir atsargiai.

Ir tokiuose koncertuose gali dar kartą įsitikinti, kad tai kas yra gražu, yra gražu ir po daugelio metų, kitoms kartoms ir kitiems žmonėms..

Kategorijos: Laisvalaikis

2 Komentarų iki šiol.

  1. nesvaik says:

    gal nesvaik?

    Jis pasakė, “kad su jais reikia elgtis kaip su vyresnėmis moterimis”

    “Pilna” “Siemens” arena žmonių.

    Jis atliko savo “žinomiausią” albumą OXYGENE.

    Pats albumas OXYGENE išpirktas didesniu nei 12 milijonų kopijų tiražu ir “yra visų laikų perkamiausias albumas Prancūzijos muzikos istorijoje.”

  2. Rasa says:

    J.M.Jarre angliskai koncerto pradzioje apie senuosius instrumentus pasake taip:You must treat them like old ladies-very carefully.