Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Vakar buvau menininkės Ingridos Didikos kurtų papuošalų parodoje. Ją žinau jau keletą metų ir vis nepaliauju stebėtis jos energija, šiluma ir talentu.

Šį kartą tema buvo “Kolibris”. Šie paukšteliai yra mažiausi pasaulyje, sveria vos 2 gramus.Tai vienintelis paukštis pasaulyje, kuris gali skristi atgal ir net apsivertęs. Visi šių metų papuošalai gaminti iš sidabro, aukso, stiklo ir kolibriai lieti pačios menininkės rankomis.

Grįžtant prie Ingridos..Turiu nemažai jos kurtų papuošalų. Ir kiekvienas jų labai išskirtinis. Kai juos deduosi, visada prisimenu Ingridą, kuri visada švelniai šypsosi.

Ji kuria su „Swarovski“ kristalais ir brangakmeniais, šalikėliai su prancūziškais kaspinais, žaismingos aplikacijos ant megztų šalių… Be to, įdomu tai, kad Ingrida  yra baigusi Vilniaus dailės akademijos kostiumo ir scenos dizaino specialybę, taip pat Tarptautinę verslo mokyklą. Ji jau Lietuvoje pradėjo kurti kostiumus bei scenografiją teatrui, originalius papuošalus, bet tik Niujorkas ją paskatino žengti ryžtingą žingsnį. Berods prieš 7 metus jai ten nuvykus daugelis praeivių vis klausinėdavo iš kur ji gavo tokį šaliką, ar tokius auskarus. Ir tada gimė idėja daryti tai ne tik sau, bet ir kitiems.

Bet po daugelio metų įtempto triūso Ingrida Didika buvo pastebėta ir įvertinta. Jos darbais prekiauja „Henri Bendel“ Penktojoje Aveniu. Pasigirti Niujorke, jog patekai į šių mados magnatų salonus, tai tas pats, kas pasakyti Lietuvoje, jog dirbi „Prada“ mados namuose. Tai didžiulė mados industrija, kuri yra „išsukusi“ garsiausius pasaulio dizainerius“. Jau 20 pasaulio miestų prekiauja jos darbais.

Ingrida kiekvienais metais rengia savo papuošalų pristatymus ir savo svečiams visas vaišes ruošia pati ( pvz. per naktį kepa vaflius, sausainukus). Juk tai tikra šiluma..Šį sykį ji netgi į namus visiems įdėjo po kepinuką ir patikino, kad draudžia mums galvoti, kad skanėstų gaminimas jai buvo didelis darbas..

Kategorijos: Įdomybės, Verslas

7 Komentarų iki šiol.

  1. Laura says:

    Grožis neapsakytas…

  2. saule says:

    kazkas nuostabaus ,maciau pati sia kolekcija Ingridos Didikos.Saunuole.Manau ateiti ji bus viena zymiausiu aksesuaru kureju .Sekmes !

  3. Vilma says:

    sveiki,
    gal galite patarti, kaip sukontaktuoti su Ingrida, labai noreciau tu kolibriu isigyti:)
    Aciu-
    Vilma

  4. Rasa says:

    Atsiuskite prasau savo telefono numeri i mano asmenini emalia ir as perduosiu Ingridai jusu kontakta. Ji tada su Jumis ir susisieks. Lauksiu.

  5. Medile says:

    labas vakaras,
    as taip pat perskaiciau jusu komentarus ir keleta publikaciju apie sia dizainere neseniai.Manau , kad labai idomus darbai ir puiku, kad gimsta nauja karta idomiai ziurinti i aksesuarus kaip i pati dizaina,Mane domintu taip pat, kaip butu galima susisiekti su sia dizainere ar pamatyti daugiau jos aksesuaru?Aciu,
    Medile

  6. DANIEL KOSIN says:

    For several years I have had brief visits with this breathtaking artist, when in New York.
    I always come away from these visits with admiration.
    Ingrida can reach out, and capture a moment in time.
    The medium can be the softest cloth, or the most precious metal, or mineral.
    The beauty has no boundaries

  7. Kaina says:

    Manau dovana parinkti vyrui yra kur kas sudetingiau, nei moteriai. Dovanojant papuošalą moteriai – niekada neprašausime, nes jie turi isliekamaja verte, todel tai dar ir puiki investicija.