Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Jaunimo teatras pristatė naują savo spektaklį “Kapinių klubas”.

Jau iš pavadinimo aišku, kad kalba bus apie kapines. Tačiau spektaklyje kalbama apie 3 moterų skirtingus jausmus ir gyvenimą netekus savo vyrų. Kiekviena jų vyro mirtį išgyvena kitaip: viena tarsi džiaugiasi turtingo vyro mirtimi ir nuolat atėjusi prie jo kapo rodo kailinius, rankinę, kurią “jis jai ką tik nupirko”. Ji į kapines eina tik dėl to, kad eina kitos dvi draugės ir tai jų susitikimo vieta. Kita tarsi ir pradeda pamiršti  mirusį vyrą, bet eiti į kapines reikia, nes ” ką pamanys žmonės”, o trečioji ( E.Gabrėnaitės personažas) eina į ten nuoširdžiai, kalba su savo mirusiu vyru, pasakoja jam istorijas ir nieko kito nebenori.. Visas tų moterų gyvenimas suskirstytas į dvi aiškias dalis- IKI ir PO vyro mirties.

Nepaprastai lengvai pasakojama apie gyvenimą. Spektaklyje daug juoko ir graudulio, ypač tada, kai supranti motyvus kodėl viena ar kita moteris taip elgėsi.

Nenaudojama daug ir įmantrių dekoracijų, tačiau dėmesys išlaikomas nuo pirmos sekundės iki pat galo..ir tada eini namo šalta Vilniaus gatve ir galvoji, kad gera kai tavo žmogus šalia.

Kategorijos: Laisvalaikis

2 Komentarų iki šiol.

  1. Rene says:

    Manau,idomu.Malonus tas jausmas ,kai turi patikima zmogu salia.Bet tie zmones ,deja ,ir mes patys ,keiciames…