Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Praėjusį šeštadienį Vilniaus rotušėje vėl vyko Tarptautinė kalėdinė labdaros mugė, kuriai suvenyrus pristato Lietuvoje rezidentuojančių ambasadorių bei verslininkų žmonos. Tai vyko jau šeštus metus iš eilės.

Šios mugės idėja pirmąkart buvo įgyvendinta 2002 metais, kai Austrijos ambasadoriaus rezidencijoje tuometinio ambasadoriaus žmona p. Rosemaria Schwarzinger surengė pirmąją nedidelę mugę. Ši moteris sugebėjo suburti visus taip, kad net jai išvykus jau 2 metai iš Lietuvos, visi ją prisimena kaip labai šiltą, energingą moterį ir daugeliui žmonių, ši Kalėdų mugė asocijuojasi visų pirma su ja.

Mūsų restoranas tada taip pat dalyvavo mugėje. Mes Rotušėje įrengdavome kavinę, kurioje tą dieną buvo prekiaujama ambasadorienių keptais pyragais, mūsų restorano pyragais ir kava. Būdavo tokių pirkėjų, kurie atėję į mugę kitais metais jau iš karto prašydavo pvz.Austrijos ambasadoriaus žmonos p.Rosie kepto obuolių štrudelio. Vienų šalių pyragai išnykdavo akimirksniu, kitų šiek tiek vėliau, tačiau vienareikšmiai žmonės pirmiausia norėdavo paskanauti ambasadorienių kepinių, o jau tik paskui pirkdavo kitų restoranų gaminius.

Mūsų darbuotojai dirbo tą dieną taip pat per savo laisvalaikį, tuo prisidėdami prie labdaros. Ech, pamenu tą atmosferą.. buvo nepaprastai smagu. Aktyviai mugėje mes dalyvavome 5 metus.

Šiais metais nutarėme palaikyti jau trečius metus rengiamą akciją „Kalėdinė sriuba“ . Ji taip pat vyko tą patį šeštadienį Vilniaus Rotušės aikštėje. Po starto sostinėje ji keliaus į dar dešimtį Lietuvos miestų. Ruslanas virė kopūstų sriubą su rūkyta šonine.
„Kalėdinės sriubos“ aukos skiriamos Maltos ordino pagalbos tarnybos projektui „Maistas ant ratų“, taip pat slaugos, higienos ir kitoms priemonėms. Taip siekiama padėti negalintiems iš namų išeiti vienišiems, nepasiturintiems seneliams.

Cia jau video is Rotušės aikštės : http://tinyurl.com/6s9j2n

Pastebėjau, kad tokių akcijų metu žmonės pamiršta visus rūpesčius ir mielai aukoja kiek kas gali…

Kategorijos: Įdomybės, Restoranas