Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

restorano Hazienda patiekalas

Nežinau kur girdėjau, tačiau gal kokiose Mikaldos pranašystėse ar kažkur buvo pasakyta, kad ateis laikas ir Azija užkariaus visas kitas šalis ir valdys likusį pasaulį..

Žinoma, daugelis galvojo, kad tai bus padaryta kariaujant atvirai ir turbūt nieks nepagalvojo, kad “užkariauti” galima ir labai ramiai dirbant, bei keičiant mūsų poreikius savo pusėn.

Restoranas. Vis daugiau žmonių mėgsta kinietišką, japonišką maistą. Netgi šiuo krizės laikotarpiu, aš pažiūrėjau, kad Lietuvoje šie restoranai nestokoja svečių. O juk prieš kokia 10 metų dar nieks į ten nevaikščiojo. Jau ir parduotuvėse galima nusipirkti produktų, iš kurių namuose galime gaminti kinietiškai ar sukti patys sušius.

Atostogos. Vis daugiau žmonių traukia į Tailandą, Šri Lanką ir kitas Azijos šalis atostogauti, nes ten nepaprastai paslaugūs žmonės ir visas aptarnaujantis personalas. Ten gauni geriausią aptarnavimą atitinkamai už sumokėtus pinigus už kelionę ( ne taip kaip pvz. Egipte ar Turkijoje).

Masažai. Daugelis  iš mūsų atsipalaiduoja SPA centruose, kur naudojamos taip pat iš Azijos atėjusios masažo technikos.

Joga. Vis daugiau ir daugiau praktikuoja jogą, nes tai mankšta ne tik kūnui, bet ir sielai.

Drabužiai, technika ir t.t. Beveik viskas jau gaminama Kinijoje ir aplinkinėse šalyse. Ir daiktų kokybė nėra tokia jau bloga. Ten dirba menedžeriai paimti iš Europos, o vykdytojai yra pigi darbo jėga.

Juk dabar jau skaičiau, kad kiniečiai netgi domisi mūsų bankrutavusio flyLAL pirkimu, tačiau jiems galioja apribojimai pirkti oro bendroves Europos Sąjungoje. Oficiali versija kodėl tai daroma yra skrydžių saugumas, tačiau ar tai yra tiesa nieks negali patvirtinti. O gal mes jau tikrai jų bijome?

Tačiau kad ir kaip mes nenorėtume, po truputį, taikos būdu azijiečiai tampa mums artimesni, nei mes galėjome įsivaizduoti…

4 Komentarų iki šiol.

  1. Justas says:

    Labai geras įstabus įrašas. Azijatai jau dar toliau pažengę – pats šiuo metu dirbu korėjiečiams:)
    Dar reiktų pridėti, kad atkeliauja kultūra bei filosofija(confucijonizmas), kinas(Kim Kidukas), literatūra(suntzu karo menas), menas bei pirmuosius zingsnius bando zengti verslas, bet itin sudetingai del skirtingu verslo kulturu..

  2. Darija says:

    Tikrai prasmingas įrašas, visiškai sutinku ir dėl Justo komentaro, tačiau reikėtų išmokti teisingai vartoti taip greit plintančios kultūros pavadinimą – “kinai”, bet jokiu būdu ne “kiniečiai”.

  3. Rene says:

    Nenorom,bet turiu pripazinti,kad azijatai man tikrai ne prie sirdies.O bjauriausia,kad ir kaip stengciaus nurodyti priezasti-nerandu.Ju tiek daug….nesu nei rasiste,nei kokia kitu tautu niekintoja,bet tikrai teisingai pastebeta,gal tikrai mes ju bijome?Ir net keliauti i Azija manes netraukia.Tik keista,kazkodel man azijatu gaila,ypac kinieciu.
    Justai,Jusu zinios ir noras dar daugiau zinoti-Jusu gyvenimo sekmes garantas.Nesupykite,bet nepamirskite savo sveikatos,saugokite save,tokiu zmoniu -reta.I savo ta ,,laiko valdyma” itraukite kazka,kas stiprintu Jus.Protas atima daugiau is zmogaus ,negu fizinis darbas.Turbut,gerb.Rasai,labai smagu tureti toki idomu drauga.Baltai pavydziu.

  4. I says:

    Manau, kad tai yra globalizacijos proceso pasekme, kad vis labiau dideja asimiliacija.
    Anksciau kalbejome apie didejanti “anglicizma”, na o dabar atejo Azijos eile.
    Bukime atviri kitiems, bet islaikykime savo savituma :)