Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

aut.E.Tutkus

Esu jau skaičiusi, kad mokymo bendrovės organizuojančios seminarus siūlo jų dalyviams patiems pasiūlyti kainą už seminarą, kurią jie gali sumokėti..Tada turbūt vadovai daro sprendimą ar priimti žmogų į seminarą už pasiūlytą kainą. Tačiau niekur negirdėjau, kad būtų galima pačiam nuspręsti kiek tai kainavo ir užmokėti jau po visko..

Tačiau Londone jau yra restoranas “LITTLE BAY”, kuriame svečias moka tiek, kiek jis pats nori mokėti ir nusprendžia, kad servisas, maistas ir aplinka verta jo pinigų..

Šis sprendimas buvo padarytas tam, kad paskatinti žmonių ėjimą į restoraną šiais recesijos laikais ir pakelti jų nuotaiką tuo, kad žmogus jaustų, kad jis gali eiti į restoraną.. Tiesa, vanduo restorane  duodamas nemokamai, tačiau už vyną reikia mokėti pagal meniu kainas..

Savo restorano padavėjams, restorano savininkas yra davęs nurodymus, kad šie turi aptarnauti klientus visus vienodai gerai, t.y. vienodai dėmesio ir gero serviso ir tiems, kurie nemokės nieko, ir tiems, kurie mokės 50-60 svarų nuo žmogaus.

Jo manymu, kad maždaug vidutinė kaina už vakarienę turėtų vidutiniškai susidėlioti taip, kaip būtų normaliai mokant už vakarienę pagal meniu nuolat, t.y. tikimasi, kad kaip kas užmokės mažiau nei turėtų, tačiau bus ir tokių, kurie užmokės daugiau nei tai kainuotų meniu.

Žinoma, kad perskaičius tai aš iš karto pagavojau o kaip gi būtų pas mus restorane ir ar iš vis Lietuvoje tai būtų įmanoma padaryti..

Ir kažkodėl tikiu, kad tai būtų įmanoma. Tas galbūt nebūtų įpatinga sėkmė, tačiau juk čia kaip ir visur yra puikiai išsilavinę ir taktą bei supratimą turintys žmonės, tai kodėl tas turėtų būti kitaip nei kažkur..

Čia tik pačio restorano pasitikėjimo klausimas, ar jis galvoja, kad yra tiek geras ir patrauklus, kad atėję į jį žmonės nenusivils, o greičiau netgi bus pozityviai nustebinti ir užmokės savo noriu tiek, kiek tai yra verta..

Kategorijos: Restoranas, Verslas

2 Komentarų iki šiol.

  1. Edita says:

    čia kaip ir visur yra puikiai išsilavinę ir taktą bei supratimą turintys žmonės…pas mus manau tokiu zmoniu yra tik 1 procentas, todel tie like padaryt savo juoda darba…geriau siulau skelbti viena diena per savaite, kad meniu kainos per puse arba nauji patiekalai uz mazesne kaina, ir siulyciau ta diena butinai daryti penktad arba sestad arba sekmadieni…taip galima butu klientus pradziai prisikviesti, paskui pripratinti prie skonio, o paskui kaina bus nesvarbu, jei jausies kaip namie:-)ir zmones megsta eiti, kur daug zmoniu…su valentinadieniu artejanciu!visiems geru emociju:-)

  2. vetra says:

    MANO DRAUGE daro masazus pas zmones namuose, pinigu ta pacia diena neima, kad emociskai nebeliesti zmogaus, uzkloja kad ilsetusi ir pasisalina,… o kita karta zmogus duoda tiek kiek nori, …pastangas ideda fantastiskas, aliejus naudoja auksciausios kokybes,….ateina laikai kai susvelninsim finansinius srautus savieigai, tai taip ispudinga, juk vienam tai gali reiksti labai daug , kitam labai mazai,..ir juk viskas naturaliai issilygina,…kiek idesi tiek ir gausi,..gamtos desniai sutvarkys procesa savaime :)