Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

aut.E.Tutkus

Turbūt daugeliui šiandien bus keista diena, nes ji tarsi turėtų būti antrasis laisvadienis, tačiau jau vėl reikia dirbti..

Niekaip negaliu suprasti kodėl reikia atidirbti ofisams šeštadieniais už tą kažkada laisvą turėtą dieną..gaunasi toks keistas normalaus darbo ritmo sugriovimas dar kartą..atėjimas į darbą šeštadienį daugeliui yra tik formalumas, daugelis stengiasi kuo greičiau sugalvoti priežastį ir dingti namo, o kiti tiesiog šnekučiuojasi darbe ir geria kavutę. Tiesa, tame nematau nieko blogo, bet šiaip šeštadienis yra šeimos diena ir kavutę tą dieną smagiau gerti su artimaisiais, o ne su darbo kolegomis ( kad ir kaip pastaruosius bemylėtum).

Aš manau, kad dirbantys ofise žmonės patys supranta, kad visus jiems priklausančius darbus turi nudirbti ir visi susitvarko normaliomis dienomis, o jeigu reikia lieka po darbo ir padaro viską.

Kad ir šį šeštadienį į mūsų ofisą atėjo tie, kurie turėjo neatidėliotinų reikalų, juos atliko ir išėjo namo, nes mums tikrai nereikia darbuotojų, kurie “imituoja darbą”. Žinoma, kai reikia dirbti intensyviai, tada visi neskačiuoja valandų ir dirba tiek kiek reikia ir kada to reikia.

Aš ir pati buvau darbe tik tam, kad ramiai pasibaigčiau kai kuriuos darbus, kurie reikalauja susikaupti, pagalvoti ramiai. Gerai ir dėl tos išskirtinės galimybės ramybėje padirbėti, nes tądien beveik neskambėjo mobilus telefonas..

Juk visiems yra žinoma, kad jei kiekvienas iš mūsų intensyviai, t.y. pilna savo jėga dirbtų visas 8 darbo valandas, tai visko būtų dvigubai daugiau, nes moksliškai nustatyta, kad RIMTAI dirbame tik 4 darbo valandas. Kitos 4 yra nelabai reikšmingos ir tai tik bendravimas, nereikalingi darbeliai, naršymas internete ir t.t.

Žinoma, čia nekalbama apie darbus gamyklose.Visas gamyklų ir ne tik jų darbo savaitės rimtas yra išdarkomas su laisvadieniais viduryje savaitės ir darbu savaitgaliais..

Įdomu kaip būtų galima pamatuoti kiek naudingas buvo šis šeštadienio darbas mūsų šaliai, kiekvienai kompanijai atskirai ir šiaip kiekvienam iš mūsų..

Kategorijos: Pamąstymai apie.., Verslas