Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

aut.E.Tutkus

Paskutiniu metu vis daugėja televizijos laidų apie maisto gaminimą. Lietuvoje profesionalios, įdomios  laidos ta tema tik pradedamos kurti ir po truputį tampa populiarios, tačiau užsienio TV jau seniai tą daro ir pvz. Vokietijoje tokios laidos turi nerealius reitingus.

Tačiau šiandien dienai mums Lietuvoje būtų nepaprastai įdomus ir naudingas vienas TV projektas, kuriame įžymūs ir labai sėkmingi virėjai ( pvz. anglas Gordon Ramsay, vokietis Christian Rach ) vykstą į vieną ar kitą restoraną, kuriame visiškai nėra žmonių ir stengiasi įžvelgti to priežastis bei tą restoraną atgaivinti.

Juk visi žinome, kad kažkodėl vienuose restoranuose pilna svečių, o kiti stovi tušti.. Taigi, tie virėjai stengiasi padaryti naują pradžią tiems, kurie to nori, bet nežino kaip tai padaryti patys.

Aišku, kad vaizdelių parodo tai tikrai nerealių. Visų pirma būna labai įdomu, kad kai virėjas pradeda kritikuoti restorano šeiminikus ir siūlo jiems pasiketimus dažnais iš jų pirmiausia pasišiaušia. Na, o jau patys to restorano virėjai tai netgi organizuoja streikus, nes dažniausiai problemos būna arba virtuvėje, arba administratoriaus, kuris organizuoja padavėjų darbą. Retai kada pasitaiko, kad priežastis būna interjeras..tačiau projekto metu būna keičiamas ir jis.

Ir įdomiausia tai, kad jie ateina patikrinti po keleto mėnesių kaip tie restoranai toliau gyvena ir ar padėjo jų pamokos. Dažniausiai tai funkcionuoja ir restoranai dirba sėkmingai.

TV projekto metu galima labai daug ko išmokti ir pritaikyti sau tiems, kurie turi restoranus, na, o klientams turbūt irgi įdomu kaip viskas vyksta restorano “viduje”. Tokiu būdu laida turi ir mokomąjį ir pramoginį pobūdį.

Manau, kad tokią laidą žinoma turi daryti tos šalies virėjas, kurioje jis dirbo, nes juk kiekviena šalis turi ypatumų tiek vartotojų poreikių, tiek pačio verslo darymo prasme.

Tačiau viena yra aišku, kad ne tik šiuo metu tokiam virėjui būtų ką veikti čia, o ir šiaip būtų labai smagu, kad šiuo metu bent koks pozityvus veiksmas ar pagalba padėtų gyventi geriau..

Kategorijos: Restoranas, Verslas

2 Komentarų iki šiol.

  1. Rene says:

    Idomu,cia ir asmeniskai galima pritaikyti tokias zinias.Juk kartais ir namie ruosi kazka neiprasto.Zinios visada gerai.

  2. L.............. says:

    sunkus laikmetis tikrai ne viska lemia, neseniai visa savaitgali praleidau Vilniuje, teko valgyti kavinese , restoranuose,oi kaip skiriasi maistas o kainos labai panasios.Labai gera ispudi paliko jaukus graiku maisto restoranelis Pilies 5, saunios padavejos,nuosirdziai patariancios ir maistas skanus, jauki aplinka. Aciu Rasa, nes praverte jusu patarimai del taksi, tikrai verta kviestis ir kaina 2-3 k mazesne ir net mandagumas didesnis.