Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

auto

Lietuvoje visi naujų automobilių pardavėjai išgyvena labai didelę krizę, nes šiuo metu naują brangų automobilį perka tikrai retas. Taip, šiandien dienai jų siūlomos kainos yra tokios viliojančios, kad sunku atsispirti.. Kai supranti, kad naujas automobilis, kurį tu norėjai pirkti prieš metus, dabar jau kainuotų apie 25proc. pigiau, supranti, kad krizė naujų automobilių pardavimo rinkoje labai gili..

Esu girdėjusi, kad kai kurie automobilių salonai parduoda tik po 2-3 naujus automoblius per mėnesį. Tokia statistika tragiška.

Vokietijoje  vyriausybė jau pernai priėmė sprendimą, kad perkant naują automobilį už senąjį turėtą automobilį gauni 2.500 EUR premiją. Svarbi sąlygą ir ta, kad senasis turi būti visiškai sunaikintas ( suspaustas į metalo gabalą), kad jis nebūtų parduotas kažkam kitam.

Taigi, ką davė šitas vyriausybės sprendimas?

O gi tai, kad pasualinės krizės metu, kai vienas po kito net koncernai gaminantys automobilius bankrutuoja, naujų automobilių pardavimai Vokietijoje ( pusmečio rezultatas) pakilo 40 procentų!!!!!

Ar galite tai įsivaizduoti šiuo metu? 40 procentų. Žinant Vokietijos mąstelius tai nerealūs skaičiai..

Kas vyksta toliau?

  • valstybė gauna daugiau mokesčių ( PVM, įmonės mokės pelno mokestį ir t.t.);
  • nereikia pagalbos,t.y.subsidijų dideliems koncernams, kad jie išsilaikytų rinkoje;
  • žmonės atneša savo pinigėlius iš bankų, “kojinių” ir t.t. ir paleidžia juos į vartojimą;
  • žmonės važinėja naujesniais automobiliais ir dėl to mažiau kenkia aplinkai.

Žodžiu, kol kas matau vienus pliusus..

Kategorijos: Verslas

Vienas Komentaras iki šiol.

  1. Arvydas says:

    Tai ir Anglijoj lygiai tas pats: jei turi 10 metų senumo automobilį ne mažiau kaip 1 metus, gali nusipirkti naują su £2000 nuolaida :)