Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Žvilgsnis į save..

Parašė Rasa 2009 Jul 9 5 Komentarų

liutis

Man niekada nepatiko kategoriški žmonės. Man rodos, kad tai tiesiog per didelis savęs vertinimas ir galvojimas, kad tik tavo tiesa yra vienintelė galima tiesa. Taip nebūna.

Kategoriškumas niekuo nesisieja su tikslo siekimu, su profesionalumu, meile ir apskritai žmogiškumu. Tai tiesiog egoizmas.

Dažniausiai jauni žmonės būna labai kategoriški kitų atžvilgiu, mato tik balta ir juoda, nutraukia santykius dėl rodos labai menkų dalykų ir laikydamiesi šio principo dažnai netgi būna nelaimingi, nes nesugeba atleisti ir suvokti, kad žmogus gali klysti arba turėti tiesiog savo tiesą.

Kuo labiau “sensti”, tai yra kuo ilgiau eini per gyvenimą rinkdamas patirtis ir suvokdamas, kad iš tiesų niekada negali sakyti “niekada’ ir tada kai tu viską detaliai planuoji, tai pasaulyje tuo pačiu metu vyksta 1000 kitų dalykų, kurie gali labai staigiai pakeisti tavo planus, tuo labiau supranti, kad tampi vis labiau lankstesnis ir tuo pačiu- gali padaryti daug daugiau.

Juk ir gamtoje yra taip, kad išlieka ne patys stipriausi, o tie, kurie sugeba greičiausiai prisitaikyti prie esančių sąlygų, t.y. jei šalta žiema- storesnis kailis ir daugiau riebalinio sluoksnio ir t.t.

Esu pastebėjusi, kad kategoriški žmonės dažniausiai būna nelaimingi, pikti ant viso pasaulio ir… būna, kad painiojasi netgi savyje, t.y.ką teigė vieną dieną, kitą dieną jau teigia priešingai..

Gal kartais tikrai reikia tokiems dažniau susimąstyti, kad mes neesame amžini ir ši diena yra pati svarbiausia visom prasmėm.

Ir tiesiog kartais tereikia atsigręžti į save ir permąstyti ko iš tiesų norisi ir ką dėl tų savo norų darai..

Kategorijos: Pamąstymai apie..

5 Komentarų iki šiol.

  1. Deividas says:

    Kategoriškai nesutinku su šiuo įrašu ;]

  2. rene says:

    Kazkas Jus labai supykde.Kategoriskumas-mmmmmm…. tai visai ne taip ,kaip cia rasote.

  3. Rasa says:

    :) Is tiesu Jus dalinai esate teisi, kad kazkas mane paskatino taip parasyti, taciau tai tikrai nera pyktis.. tai greiciau pamastymas apie negatyvu kategoriskuma, kuri kazkas skleidzia aplink.
    Kartais tai labai “uzknisa”.. :)

  4. JS says:

    Kategoriskumas man asocijuojasi su patirties, supratimo stokojimu. Sitaucijos, zmoniu gyvenimai yra skirtingi ir cia “nepririsi” taisykles. Kategoriskumas kategorisku zmoniu ryskiai apmazetu jei jie galetu matyt placiau ir daugiau nei savo nosies galiuka :)

  5. Evaldas says:

    Kategoriškumas tikrai nėra egoizmas. Ech, nepataikei…