Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

verslo-mokykla

Turėjome visai neseniai viešbutyje labai įdomių svečių- A.Adamkienės labdaros ir paramos fondo bei Všį “Consummo”  projekto “Verslo mokykla” dalyviai.  Tai jaunimas iš visos Lietuvos mokyklų, kuris labai gerai mokosi, nuolat domisi verslu ir tiesiog nori gyvenime pasiekti daugiau, nei kiti.

Viešbutyje jie gyveno po kelis kambariuose, valgė mūsų restorane ir nuolat dirbo konferencijų salėje, t.y. klausė verslo paskaitų, kurias skaitė įvairių verslo sričių ekspertai bei žinovai.

Dažnai matydavau, kad vaikai jau pakankamai pavargę ( vieną šestadienio popietę ir pati bendravau su jais apie viešbučių ir restoranų verslą), bet jie sukaupę visas jėgas sėmėsi idėjų ir minčių. nemanau, kad jie atsimins viską kas ten ką kalbėjo, bet tikrai tikiu, kad susidarius gyvenime kažkokiai situacijai ar versle, ar šiaip kasdienybėje, tam tikri patarimai jiems atsigamins ir jie jais pasinaudos.

Jaunimas turėjo ir praktines užduotis, kurios buvo labai įvairios, tačiau galutinė- sukurti video klipą kelionių agentūrai buvo ir sunki ir labai įdomi.

Man tenko garbė būti baigiamųjų darbų vertinimo komisijoje ir iš tiesų buvau labai nustebusi šių jaunų žmonių darbais…

Žinodama, kad jie visą laiką gyvena viešbutyje, t.y. neturi sąlygų rekvizitų filmavimui pasiimti iš namų, viską turi susirasti čia, žinodama, kad tai tikrai jauni žmonės, kurie neturi patirties versle, buvau labai nustebusi, kad jų kūrybinės idėjos buvo tokios netradicinės ir įdomios, kad jas tinkamai “apšlifavus” galėtų būti tikra reklama.

Be to, jaunimas turėjo ne tiek ir daug laiko visiems darbams, nes jie iš vis pas mus gyveno tik 10 dienų, iš kurių galutiniam darbui berods buvo skirtos paskutinės 2.

Filmavimas  didesne dalimi vyko mūsų viešbučio patalpose, kiemelyje ir mums tai visai netrukdė normaliam viešbučio bei restorano darbui.

Štai šie klipai.

Paskutinę projekto dieną jaunimą aplankė ir sveikino  ponia Alma Adamkienė. Tai iš tiesų didelė šventė kiekvienam.

Ir iš vis, man labai smagu prisdėti prie gerų idėjų ir gražių darbų. Daugelis mūsų viešbučio darbuotojų taip pat džiaugėsi galėdami nors šiek tiek prisidėti prie bendro projekto.

Aš tikrai tikiu, kad iš tų jaunų žmonių išaugs nemažai vadovų ir veiklių žmonių. Labai smagu žinoti, kad auga labai stipri karta, kuri iš dalies ir mus verčia pasitempti ir nuolat mokytis.

Labai svarbu gyvenime ne tik mokėti uždirbti pinigus, bet mokėti jais dalintis ir jų dėka stengtis padaryti taip, kad aplinkiniai gyventų geriau.

Kategorijos: Mabre, Restoranas, Verslas