Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Sąnaudų apkarpymas

Parašė Rasa 2009 Jul 21 0 Komentarų

 sanaudu-apkarpymas2

Visai atsitiktinai užvakar į rankas pakluvo “Verslo žinių” išleista Andrew Wileman knyga Sąnaudų apkarpymas-kaip sumaniai tvarkyti ir mažinti sąnaudas”.

Na, gal ir nelabai atsitiktinai, nes kaip tik šiuo metu visi galvoja kaip sumažinti esamas išlaidas ne tik darbuose, bet ir namuose. Knygoje kalbama apie darbuotojus, tiekėjus, internetą, globalizaciją ir t.t.

Ši knyga buvo išleista 2008 metais anglų kalba, kai dar pasaulinė krizė buvo tik kai kurių analitikų mintyse, o jos tokios mąsto nieks net negalėjo apsakyti.

Tačiau čia kaip tik ir sakoma, kad taupyti, t.y. mažinti sąnaudas reikia jau ne tik tada kai krizė prasidėjo, o VISADA ir ypač tada kai tau verslas gerai sekasi, nes tada yra visos galimybės tai daryti ne kokybės sąskaita, o labiau apgalvoti ir neskubėti.

Knygoje lyg ir nėra daug visai nežinomų dalykų, tačiau jie taip gerai susisteminti, tokie teisingi ir kartu paprasti žinomų kompanijų pavyzdžiai duoda tikrai nemažai naujų minčių arba patvirtinimų, kad tą ką užmanei darai teisingai.. O juk dabar vadovams nėra lengvas metas ir kartais tikrai gali pradėti galvoti, kad per daug taupai.

Keletą idėjų tiesiog priminsiu, kurios patiko:

Visų pirma, kad taupyti reikia visur jau nuo pat pirmos minutės. Netgi taupant sąvaržėles, rezultatas gali būti stulbinantis. Čia kaip ir su dieta- neverta laukti pirmadienio, nes ji neprasdės arba baigsis pirmadienio vakarą. Nevalgyti per daug reikia bet kada, netgi tada kai atrodo, kad tai kaip ir beprasmiška, nes jau šiandien vistiek persivalgei dieną, tai ir vakare galima.

Kitas įdomus dalykas, kad esant sunkiai situacijai ir būtinybei atleisti darbuotoją, nereikia laukti pvz.kol praeis visos metų šventės,t.y. Kalėdos ir tada tai padaryti. Dažnai vadovas galvoja, kad darbuotojui gaila sugadinti šventes, tačiau tai nėra teisinga. Visų pirma, darbuotojai viską jaučia, antra, jei jie žinotų, kad bus atleisti, greičiau prisitaikytų prie esamos situacijos, mažiau išlaidautų dovanoms ir t.t.Be to, kuo greičiau pradėtų ieškoti naujo darbo, o ir įmonei būtų mažesnė finansinė našta.

Kitas pastebėjimas yra tai, kad negali “spausti” tiekėjų kainų iki to, kad jiems tave aptarnauti bus neįdomu ir neapsimokės. Jeigu nori ilgalaikių santykių ir geriausių pasiūlymų, turi duoti ir jiems uždirbti, tai yra turi suprasti, kad tiekėjas irgi daro verslą. Nėra sėkmingo verslo jei laiminga tik viena pusė.

Taigi, visokiausių patarimų ras kiekvienas sau, bet geriausias dar vienas, kurį gavau- kai pirksite knygą būtinai prieš tai pasitikrinkite ar interneto parduotuvėse nėra pigiau. :)  Šią knygą pirkau knygyne už 89 Lt., “Verslo žinių” parduotuvės interneto puslapyje ji kainuoja 60 Lt., interneto parduotuvėje Patogu pirkti kainuoja 75 Lt.

Taigi, išvadas darykite patys kaip jaučiuosi dabar.. :)

Kategorijos: Knygos, Verslas