Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

aut.E.Tutkus

Jei žmonės daugiau vaikščiotų pėsčiomis turbūt sporto klubai sulauktų tik tų, kurie nori tapti kultūristais.

Tai labai matėsi būnant Floridoje, kai matydavau, kad masiškai bėgiojama lauke su ausinukais (kai lauke 32 laipsniai karščio), einama į sporto klubus bėgti ant bėgimo takelio, bet į restoraną, kuris yra vos 5 minutės ėjimo pėsčiomis nuo viešbučio – kviečiamas taksi.

Tai kaip suprasti šitą reikalą? :)

Buvo labai juokinga stebėti viešbučio administratorę, kuriai papasakojome, kad iki Palm Beach centro nueisime pėsčiomis ( apie 20 min.).. Ji pirmiausia negalėjo patikėti tuo, po to rado daug argumentų ( nesaugu, karšta ir t.t.) tam, kad mes to nedarytume.  Kadangi tame viešbutyje europiečių beveik nebūna, o svečiai dažniausiai turtuoliai iš Niujorko ir Bostono, tai jie net ir nežino, kad gyvenantiems Londone, Paryžiuje, Berlyne, o ir Vilniuje tokie 20 minučių pasivaikščiojimai vienas juokas.

Ir dar, vienoje knygoje apie sveiką gyvenseną, kurią parašė japonas gydytojas skaičiau, kad žmonės būtų daug sveikesni, jei po valgio eitų ne ant sofutės prigulti ar prisėsti, o išeitų bent pusvalandžiui pasivaikščioti. Tada  ir “riebalai aplink bambą neapsistos”..

Kategorijos: Kelionės, Laisvalaikis

5 Komentarų iki šiol.

  1. JS says:

    Taip, jau irdotyta, kad paprasciausi pasivaiksciojimai, nesinaudojimas liftais ir t.t t.y netingekime ir busime daug grazesni ir sveikesni :). Dievinu vakarinius pasivaiksciojimus po miesta ar pajuri… o klaip saldziai po to kmiegasi :)

  2. JS says:

    Taip, jau irdotyta, kad paprasciausi pasivaiksciojimai, nesinaudojimas liftais ir t.t pagrazintu musu figuras ir pagerintu savijauta. Tai netingekime ir busime daug grazesni ir sveikesni :). Dievinu vakarinius pasivaiksciojimus po miesta ar pajuri… o kaip saldziai po to miegasi :)

  3. rene says:

    Mano mociute(o ji isgyveno 89m),visuomet pavalgius sakydavo:,,o dabar lekstes isplautir apie nama tris kartus apibekit”.Na,juokais as ta irgi megstu kartoti.Arba,kai pradeda nervingai kalbeti,sakau,kad jau matosi,kad laikas miske pasukaut ir per mazai juda.Senoliu ismintis:-)))bet rimtai veikia.

  4. […] vaikščioti pėsčiomis. Su ausinėmis ant ausų. Tada galima daug […]

  5. Lukas says:

    O kaip manot – ar geriau vaiksioti uzterstomins Kauno miesto gatvemis ar buti namie a? As manau kad mieste uzterstumas toks didelis jau ,kad geriau likti namie ir taip kokius pritupimus padaryti xD