Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Last Lecture

Skaitydama Randy Pausch knygą “Paskutinė paskaita” radau labai įdomią mintį apie tai, ką jau seniai ir pati buvau galvojusi..Dažnai nuklystame į ilgus, gilius filosofinius ieškojimus problemai spręsti, nors jos sprendimas yra visai paprastas, konkretus ir aiškus.

Taigi, jis pasakoja apie merginą, kuri turėjo 2000 USD skolos. Ji buvo didelėje panikoje, nes kiekvieną mėnesį prie tos skolos prisidėdavo dar ir palūkanos. Kad įveikti ją slegiantį stresą, ji kiekvieną antradienį eidavo į jogos užsiėmimus. Tai būdavo vienintelis jos laisvas vakaras, tačiau ji mane, kad tai jai labai padeda. Įkvepiant ji įsivaizduodavo, kad ji suras kelią kaip išlysti iš skolų; iškvepiant įsivaizduodavo, kad ji vieną dieną neturės dabartinių problemų dėl pinigų.

Ir tai tęsėsi kiekvieną antradienį..

Vieną dieną profesorius pasiėmė kalkuliatorių ir merginai paskaičiavo, kad jai reiktų 4-5 mėnesių kiekvieną antradienį nueiti į papildomą darbą vakarais ir ji neturėtų tos skolos. Jis ją įtikino, kad tikrai nieko prieš neturi prieš jogą ar meditaciją, tačiau jo nuomone reikia pirmiausia tvarkytis su liga ( šiuo atveju SKOLA), o ne su jos simptomais ( STRESAS IR BAIMĖS). Taigi, profesorius kuriam laikui pasiūlė jogą atidėti į šoną.

Mergina priėmė pasiūlymą, pradėjo antradieniais dirbti padavėja restorane ir po keleto mėnesių neturėjo skolų. Ji toliau sėkmingai vaikščiojo į jogą ir galėjo ramiai, giliai kvėpuoti.

Nu, man atrodo, kad daugeliui lietuvių šita profesoriaus pamokėlė irgi padėtų..

Kategorijos: Įdomybės, Knygos

2 Komentarų iki šiol.

  1. Rene says:

    Dazniauisiai taip ir buna.Bet pasitaiko,kad kovodamas su liga,o ypac ilgai,dazniausiai lieki vienas.kaip mano darbdave man vienu svarbiu man gyvenimo etapu yra pasakius,,arba pasveiktum,arba numirtum,o tai nei sis nei tas”.
    Daugeliui lietuviu tikrai tiktu si pamokele.
    Deja,ir man reiktu protingo zmogaus patarimo.Taciau tai kainuoja laiko.Rasa,o gal patartumete man,bet ne viesai,aisku?Pusvalandi tai tikrai tektu paaukoti.Bet,jei ne,tai ne,jokiu priekaistu.

  2. Rasa says:

    Zinoma, kad mielai su Jumis pakalbeciau ir jei tik kuo galeciau pagelbeti- visada.
    O apie laika- penktadieni bus mano irasas sia tema ( vakar parasiau, bet savaites pradziai jis netinka, todel bus pries savaitgali ), taciau esme tokia- mes visi turime laiko, tik nelabai mokame su juo tvarkytis.
    Lauksiu ziniu is Jusu.